Natuurlijke Anti-Teken en Vlooienband voor Hond en Kat

De Natuurlijke Anti-Tekenband is gemaakt met EM-X™ Keramische Kralen, EM staat voor: Effectief Micro-organisme. De Keramiek Kralen worden gemaakt van een speciale klei met ongeveer 80 verschillende micro-organismen. De micro-organismen worden in de klei gebakken. Door de kralen zullen teken zich minder snel of helemaal niet meer vastbijten.

 

Ik adviseer om de tekenband te combineren met bijvoorbeeld de Dog Spray, Tea Tree druppels en/of Schapenvet met Knoflook van Kivo. Dit omdat net als alle andere anti-tekenproducten (ook producten die wel chemicaliën bevatten) geen enkel product 100% garantie kan bieden.

Ondanks alle (hulp)middelen blijft het wel belangrijk om de hond te checken op teken na het wandelen.

 

De werking van de ketting tegen teken is per hond verschillend. Over het algemeen zal de hond binnen 3-4 weken na het constant dragen van de anti-tekenband minder aantrekkelijk zijn voor teken om zich vast te bijten.

 

Gebruiksaanwijzing en onderhoud van de EM-X™ kralen:

Je krijgt de beste resultaten als de hond de anti-tekenband 24 uur per dag om heeft. De eerste 3-4 weken moet de hond de band 24 uur per dag dragen, daarna kan hij eventueel in de nacht af. Natuurlijk mag de band wel af voor de veiligheid, bijvoorbeeld tijdens het spelen met andere honden. Het is geen probleem om de band voor een korte tijd van de dag even af te doen. Het kan 3-4 weken duren voordat het effect optimaal is. Het is aan te raden om de band tijdens het tekenseizoen te allen tijde te dragen. De band mag niet te los zitten zodat de band over de kop van de hond af kan gaan, de band werkt het beste als hij tegen de vacht aanzit.

 

De anti-tekenband kan schoongemaakt worden door hem onder de kraan met water te reinigen. Houd de band twee minuten onder de koude kraan. Belangrijk is om dit elke 2 weken te doen, zodat de kralen goed blijven werken. Op deze manier worden de micro-organismen in het keramiek weer geactiveerd. Laat de band daarna in de zon of onder een UV-lamp drogen. Door het laten drogen in de zon, zorgt de UV-straling ervoor dat de kralen hun werk blijven doen. Let op: de tekenband is niet geschikt om een riem aan vast te maken, hiervoor is de sluiting te zwak.

 

Let op: gebruik géén zeep bij de anti-tekenband. Wanneer je de hond wast, doe dan de band af. Zeep kan namelijk de werking verminderen. Zwemmen is geen probleem, de banden kunnen hier goed tegen zolang dit in natuurlijk water is. Doe de band af in water met chloor of andere chemicaliën. Wanneer de hond zwemt in zee is dit geen probleem, spoel de band na afloop af met kraanwater en laat het dan drogen.

 

Hoe werken de EM-X™ kralen tegen teken?

In het hele plaatje over tekenbestrijding is gebleken dat een goede weerstand bij alle zoogdieren belangrijk is, al dan niet het belangrijkste. Honden met een goede weerstand hebben van nature minder last van teken en andere parasieten. Sommige honden worden door de kralen evenwichtiger en rustiger. Ook merken sommige eigenaren op dat de vacht van hun hond meer gaat glanzen en zachter wordt.

 

De kralen worden veelvuldig gebruikt in o.a. aquaria voor water-vitalisatie. Door de kralen wordt de waterkwaliteit verbeterd (en bij het dragen de vochtbalans in het lichaam). De EM keramiek heeft een reinigende en vitaliserende werking. Wanneer je de kralen in water doet, krijgt water zijn oorspronkelijke structuur terug (zoals water uit een bron). Wanneer je het in een vaas doet, zorgt het dan bloemen langer goed blijven.

 

EM keramiek wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van aarde, planten, water, mensen & dieren te verhogen door de bacteriën die in de kralen zitten en de resonantie die de kralen uitstralen Voor extra ondersteuning kun je de hond naast het dragen van de kralen, gefermenteerd zuivel geven: karnemelk, yoghurt of kefir (probiotica). Deze zuivel bevat dezelfde micro bacteriën als de keramiek kralen. In de EM-X kralen zitten o.a. melkzuurbacteriën, gisten (deze vervaardigen anti-microbiële en waardevolle stoffen voor de plantengroei), actinomyceten (deze bacteriën onderdrukken de groei van schadelijke schimmels en bacteriën) en fotosynthetiserende bacteriën (door zonlicht en warmte te benutten, maken ze waardevolle stoffen aan en bevorderen ze de goede bacteriën).

 

EM Keramische kralen stralen infraroodgolven uit, de langste stralen in het licht spectrum. Deze golflengte is zeer toegankelijk met menselijk en dierlijk weefsel. Het lichaam kan ze gemakkelijk op diepten tot 3 centimeter absorberen, waar ze veel goed werk kunnen doen. Lage infraroodgolven verwijderen bloedcellenclusters die de bloedsomloop verbeteren. Omdat de infraroodstralen het weefsel binnendringen, werken ze diep in het lichaamsweefsel, niet alleen op het oppervlak van de huid. Verre infraroodgolven genereren een opwarmend effect door cellen te activeren.  Deze verbeterde en evenwichtige omgeving in de hond zorgen ervoor dat teken de hond minder aantrekkelijk vinden.

 

  • De verschillende kleuren en soorten kun je bekijken bij Kivo Joelle Goutum.
  • Wil je zelf de kleuren van de tekenband samenstellen dan is de levertijd ongeveer één week